Stedentrip Sevilla geboekt? Ontdek alles over deze Spaanse stad!

Stedentrip Sevilla

Heb je een stedentrip naar Sevilla geboekt? Hoe heerlijk is dat! De indrukwekkende architectuur, heerlijke tapas en het fijne weer. We weten zeker dat je verliefd wordt op deze fantastische Spaanse stad. Wij gingen je voor en hebben voor jou alle informatie over Sevilla verzameld zodat je jouw stedentrip tot in de puntjes kunt voorbereiden (of juist niet).

Wat kost een stedentrip naar Sevilla?

Laten we beginnen met misschien een van de minder leuke, maar toch noodzakelijke dingen: het kostenplaatje voor de stedentrip in kaart brengen. Een stedentrip naar Sevilla kun je natuurlijk zo goedkoop of duur mogelijk maken.

Een van de grootste kostenposten tijdens je stedentrip naar Sevilla is de overnachting. Althans voor ons dan.

Ga je voor 4 nachten en wil je lekker low-budget? Dan ben je met een goedkope overnachting in een hostel ongeveer €120 in totaal kwijt. Wanneer je kiest voor een luxer hotel zal dit ongeveer rond €280 zijn.

De kosten voor het eten vallen gelukkig wel mee in Sevilla. Je kunt voor een paar euro Spaanse tapas eten of natuurlijk duurder uiteten gaan. Voor €15 heb je een complete maaltijd inclusief drankjes.

Geniet van het eten en de heerlijke tapas in Sevilla

Goedkoop lunchen, nog goedkoper koffie drinken of een van onze andere handige bespaartips voor je stedentrip ontdekken? Wij hebben voor jou een handig overzicht gemaakt waarin we alle kosten van de stedentrip naar Sevilla bespreken.

Dit zijn dé bezienswaardigheden van Sevilla

Wanneer je voor het eerst in een nieuwe stad aankomt weet je vaak niet waar je moet beginnen en waar je heen moet. Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben wij hier voor jou de 10 mooiste bezienswaardigheden van Sevilla op een rij gezet. Heb je deze allemaal gezien? Dan kun je met een gerust hart zeggen dat je high-lights niet hebt overgeslagen.

Een van de bezienswaardigheden die je sowieso gaat bekijken in Sevilla is Plaza de España. Je ziet dit indrukwekkende halvemaanvormige plein met het iconische bouwwerk hieronder.

Een tip: bezoek Plaza de España net voordat de zon onder gaat (tijdens Golden Hour). Het gebouw kleurt prachtig oranje. Dat wil je zelf ook wel zien toch?

Plaza de Espana - Golden Hour

Natuurlijk zijn er buiten de mooiste 10 bezienswaardigheden nog veel mooie – en geheime - plekjes te ontdekken in Sevilla. We kunnen niet alles verklappen. Je moet natuurlijk zelf ook nog wat te ontdekken hebben ;).

Are you in a hurry? Ontdek Sevilla in één dag

We hebben niet allemaal alle tijd van de wereld. Heb je maar één dag om Sevilla te ontdekken? We hebben voor jou een leuke route uitgestippeld zodat je de mooiste plekken van Sevilla in één dag kunt bezoeken. Met onze handige tips weet je zeker dat je niets belangrijks overslaat.

Stedentrip Sevilla in 1 dag

Een leuke manier om Sevilla snel – of zeg maar gewoon een beetje lui – te ontdekken is op de elektrische step. Je vindt deze elektrische steppen door het grootste deel van Sevilla heen. Het is daarom het perfecte én leukste vervoersmiddel om de stad te ontdekken.

Wanneer je zeker weet dat je veel gebruik van de steppen zult maken op 1 dag kun je kiezen voor een goedkope dagpas van €9. Hiermee kun je heel de dag rond racen. Benieuwd hoe de elektrische steppen werken? Je vindt het antwoord hier!

Regent het? Weet wat je dan kunt doen in Sevilla!

Ook in een van de meest zuidelijke steden van Spanje kan het regenen. Gelukkig valt er genoeg te doen en zijn er voldoende activiteiten waarbij je de zon niet nodig hebt. Bezoek de kathedraal van Sevilla, een van de vele musea of aanschouw de Romeinse ruïnes.

We hebben 7 binnen activiteiten op een rij gezet zodat jij je niet hoeft te vervelen.

Ontdek meer van Zuid-Spanje

Een stedentrip smaakt natuurlijk naar meer. In Zuid-Spanje valt er naast Sevilla nog veel meer te ontdekken en te zien. Pak de auto en rijd door naar Setenil de Las Bodegas, Ronda of een van de andere plaatsen in Andalusië. Wij vertellen je er graag meer over!