Elektrische step (e-step) gebruiken in Sevilla? Zo doe je dat

Wanneer je in Sevilla bent kun je er niet omheen: de elektrische steppen, elektrische fietsen en normale fietsen die je overal in de stad tegen komt. Maar, als je van de elektrische step (ook wel e-step genoemd) gebruik wil maken, hoe doe je dat dan? Wij hebben hier veel gebruik van gemaakt tijdens onze stedentrip in Sevilla en vertellen je alles wat je moet weten. Natuurlijk geven we je ook nog een paar handige bespaar tips.

Elektrische steps huren doe je zo

 1. Voor welk e-step bedrijf kun je het beste kiezen?
 2. Hoe moet je jezelf aanmelden voor een elektrische step in Sevilla?
 3. Zo ontgrendel je de elektrische step
 4. Wat zijn de kosten van de elektrische steppen?
 5. Wat je moet weten voordat je gebruik gaat maken van de e-step

1. Voor welk e-step bedrijf kun je het beste kiezen?

In Sevilla vind je drie verschillende bedrijven die elektrische stepjes aanbieden:

 • Voi
 • Lime
 • Reby

De rode e-steppen die je op straat tegenkomt zijn van Voi, de wit/groene e-steppen zijn van Lime en de grijze e-steppen zijn van Reby. Over het algemeen kom je het meeste Voi en Reby tegen. De elektrische steppen van Lime zie je een stuk minder in de stad.

Elektrische step gebruiken - hoe doe je dat

2. Hoe moet je jezelf aanmelden voor een elektrische step in Sevilla?

De verschillende e-step bedrijven willen andere informatie van je. Zo dien je bij Reby je rijbewijs te uploaden door middel van een foto, terwijl dit bij Voi en Lime niet nodig is. Ik had zelf het probleem bij Reby dat mijn rijbewijs niet werd goedgekeurd, maar daarbij werd geen duidelijke reden gegeven.

Het aanmelden bij Voi en Lime gaat daarom gemakkelijker. Wij kozen er uiteindelijk voor om Voi te gebruiken, omdat er veel e-steps vlakbij ons hotel stonden.

Om van de elektrische steppen gebruik te maken, dien je de app van Voi, Reby of Lime eerst te downloaden op je telefoon.

Download hier de juiste app voor je telefoon:

Vervolgens kun je een account aanmaken door middel van je telefoonnummer. Je ontvangt dan een sms om te verifiëren. Hieraan koppel je jouw creditcard of betaal je via Appel Pay. Je kunt namelijk per rit betalen, waarna het direct van je creditcard wordt afgeschreven.

3. Zo ontgrendel je de elektrische step

Wanneer je een account hebt aangemaakt kun je via de app gemakkelijk een e-step ontgrendelen. Je hoeft alleen maar op “Scan to ride” te klikken, de QR code op het stuurtje te scannen en je bent klaar om te gaan!

Tip: Omdat je betaald per minuut is het handig om eerst uit te zoeken waar je naar toe wilt rijden. In de app vind je een kaart van Sevilla met daarin verschillende aangewezen parkeerplekken voor de e-step. Dit scheelt je weer wat tijd met uitzoeken.

Heb je nog geen ervaring met het rijden op een elektrische step? Dan kun je in de app de ‘Beginners mode’ aanklikken. De step gaat dan maximaal 15 km/uur in plaats van 25 km/uur.

Met de e-step door Sevilla, Spanje

Om de e-step te laten rijden moet je eerst zelf een keertje meesteppen zodat hij gaat rollen. Vervolgens kun je op je stuur aan de rechterkant het hendeltje met de duim naar beneden drukken en rijdt de e-step vanzelf verder. Hoe harder je naar beneden drukt, hoe harder je gaat.

Let op: Er zijn bepaalde gebieden in Sevilla waar je niet mag rijden met de elektrische step. Je merkt dit ook snel genoeg, want je kunt de e-step dan niet meer elektrisch bedienen. In de app zijn deze gebieden zwart gemarkeerd.

Na het gebruiken van de elektrische step kun je in de app je rit beëindigen. Zorg wel dat je de e-step op een goede plaats zet. Staat hij op een onhandige plaats? Dan kun je hier een boete voor krijgen.

4. Wat zijn de kosten van de elektrische steppen?

De kosten van de verschillende bedrijven zijn redelijk gelijk aan elkaar. Zo betaal je overal €1 om de step te ontgrendelen. Vervolgens betaal je bij Voi en Reby €0,20 per minuut. Lime is iets goedkoper, hiervoor betaal je €0,15 per minuut.

Verschillende elektrische steppen in Sevilla - Voi, Reby en Lime

Tip: Wil je een hele dag gebruik maken van de elektrische step en zo Sevilla ontdekken? Dan kun je beter een dagpas bij Voi aanschaffen voor €9. Met de dagpas van Voi kun je 200 minuten per dag (24 uur) rijden, waarvan 45 minuten per aaneengesloten rit. Je kunt de elektrische step maximaal 9 keer ontgrendelen in die 24 uur.

5. Wat je moet weten voordat je gebruik gaat maken van de e-step

Er zijn natuurlijk wel een aantal regels verbonden aan het gebruik van een elektrische step in Sevilla.

 • Zo is het verboden om op voetpaden te rijden.
 • Ook mag je natuurlijk niet je smartphone gebruiken tijdens het rijden. Hoewel me dit ook best lastig lijkt, want je moet wel het stuurtje met twee handen vasthouden.
 • Het verboden om je e-step ongunstig te parkeren.
 • Overtreed je een van de regels? Dan kun je een fikse boete krijgen van €500.

Waar ga jij heen steppen in Sevilla?

Weet je al waar je heen gaat steppen in Sevilla? Er is namelijk veel te ontdekken en te zien. Zo zijn er natuurlijk de mooiste 10 bezienswaardigheden van Sevilla die je absoluut niet mag overslaan.

Benieuwd naar al onze tips voor Spanje en dus ook Sevilla? Je ontdekt het op onze ‘Reizen door Spanje‘ pagina.

Onderwerpen

 • Voor welk e-step bedrijf kun je het beste kiezen?
 • Hoe moet je jezelf aanmelden?
 • Zo ontgrendel je een elektrische step
 • Wat zijn de kosten?
 • Wat moet je weten voor je gaat rijden?