Wat kost een stedentrip Sevilla?

Wanneer je een stedentrip naar Sevilla boekt, kun je dit natuurlijk zo duur – en zo goedkoop mogelijk – maken als je zelf wilt. We hebben voor jou een aantal handige bespaartips op een rij gezet en wat je ongeveer kwijt bent voor een midweek Sevilla.

 

De grootste kostenpost: de overnachting

Wat voor ons vaak de grootste kostenpost is tijdens een stedentrip, is de overnachting. Vaak kiezen we zelf voor een wat luxer hotel inclusief ontbijt. Zo verbleven wij in Sevilla in het Hotel Catalonia Santa Justa. Dit hotel bevindt zich aan de rand van het centrum. Het kostte gemiddeld €70 per nacht.

Sevilla - Hotel Catalonia Santa Justa

Qua prijs per nacht zit dit hotel in het wat hogere segment. Je kunt namelijk in Sevilla ook veel verblijfplaatsen vinden voor €30 tot €40 per nacht, zoals een hostel. Overnachten in een hostel is perfect wanneer je met vrienden of vriendinnen een stedentrip boekt, maar misschien wat minder ideaal als je met je partner op reis gaat.

Totale verblijfskosten voor een midweek (4 nachten):

  • Goedkoop hotel/hostel: €120 per persoon
  • Middelduur hotel: €200 per persoon
  • Duurder hotel: €280 per persoon

Hoeveel betaal je voor eten in Sevilla?

In Sevilla – en in andere grote toeristische steden – bepaalt de locatie van het restaurant ontzetten hoeveel je gemiddeld voor het eten betaald.

Zo betaal je vlakbij de Kathedraal van Sevilla €15 voor bijvoorbeeld een toeristische hap zoals een pizza. Iets ver van het centrum vandaan betaal je voor een complete maaltijd inclusief drinken €15.

Geniet van het eten en de heerlijke tapas in Sevilla

Je kunt op veel plekken ook heerlijke tapas eten in Sevilla. Hiervoor betaal je gemiddeld per tapa €3 à €4. Voor de wijn betaal je tussen de €2 en €3 per glas en voor een cerveza (biertje) betaal je ongeveer €2.

Broodjes eten bij 100 Montaditos in Sevilla

Wil je tussen de middag een goedkoop broodje scoren? Wij zijn helemaal fan van 100 Montaditos! Dit restaurant zit op meerdere plekken in Sevilla en je kunt hier 100 verschillende kleine broodjes (montaditos) scoren voor €1,50 per stuk.

Op woensdag kosten de broodjes en het drinken maar één euro per stuk. Wij waren zo met twee personen voor een lunch maar €6 euro kwijt inclusief drinken.

De broodjes zijn aan de kleine kant, dus je besteld er gemiddeld 3 per maaltijd.

Kies voor een Caffe Con Leiche in Sevilla

Tip: Ben je gek op cappuccino? In Sevilla staat dit voornamelijk op de kaart voor toeristen. Je betaalt hier dan al snel €3 á €4 voor. Kies je voor een Caffé con Leche? Dan betaal je maar €2 voor een koffie met melk en het smaakt ongeveer hetzelfde.

Bespaar geld met het bezoeken van de bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden, zoals de Kathedraal van Sevilla, kosten natuurlijk geld. Er is een simpele truc om dit te omzeilen. Vaak zijn de bezienswaardigheden op maandag aan het einde van de dag gratis.

Voor de Kathedraal van Sevilla dien je wel een ticket te ‘kopen’ voor het laatste tijdslot op maandag, maar hoef je hier (bijna) niets voor te betalen. Daarnaast krijgen studenten op veel bezienswaardigheden een flinke korting. Zo kun je dus ook eenvoudig geld besparen.

Ontdek de bezienswaardigheden van Sevilla

Er zijn ook een hoop bezienswaardigheden waar je geen geld voor hoeft te betalen, zoals Plaza de España. De paleizen kosten gemiddeld €10 per persoon. De musea gemiddeld €6.

Bespaar geld met het vervoer in Sevilla

Trek je wandelschoenen aan en maak mooie wandelingen door Sevilla! Veel is op loopafstand en goed te voet te doen. Op onze eerste dag hebben we maar liefst 18 kilometer gelopen, omdat we veel stukken ook dubbel hebben gezien.

De andere dagen hebben we het beter aangepakt en gebruik gemaakt van de elektrische steppen (van Voi) die in de stad te vinden zijn. Deze kun je voor €1 ontgrendelen waarna je vervolgens 20 cent per minuut betaald.

Bij Voi kun je voor €9 kiezen voor een dagpas. Hiermee kun je 200 minuten op de elektrische step rijden (45 minuten aaneengesloten) en 9 keer de e-step ontgrendelen. Benieuwd hoe dat precies werkt? Je leest het op onze pagina “Elektrische step (e-step) gebruiken in Sevilla? Zo doe je dat!”.

Boek je trip naar Sevilla en ontdek meer over deze stad

Wij kunnen iedereen een stedentrip naar Sevilla aanraden. Passen de kosten van deze stedentrip in jouw straatje? Zorg dan dat je op de hoogte bent van alle tips & tricks. Op onze ‘Reizen door Spanje‘ pagina vind je alle informatie over Sevilla en de andere Spaanse steden.

Onderwerpen

  • De grootste kostenpost
  • Hoeveel betaal je voor eten?
  • Bespaar geld op je bezienswaardigheden
  • Bespaar geld met vervoer
  • Boek je trip!