Sevilla in 1 dag bezoeken? Volg deze routE

Sevilla is een prachtige bestemming om meerdere dagen in rond te dwalen. Heb je niet zoveel tijd en wil je de mooiste plekken van Sevilla zien in één dag? Dan helpen wij jou graag op weg. Met onze route en handige tips zie je zoveel mogelijk van Sevilla in 24 uur.

Step deze route door Sevilla en mis niks!

Zie hieronder in welke route we door Sevilla hebben gestept. Als je links bovenin de zwarte balk op het icoontje klikt, wordt zichtbaar wat we per dagdeel hebben gedaan.

Je kunt Sevilla te voet ontdekken, maar een handiger en sneller vervoersmiddel is de elektrische step. Met een dagpas van Voi reden we voor €9 200 minuten lang op de elektrische steppen. Dit was meer dan voldoende om in één dag Sevilla te ontdekken.

Onze route is niet mogelijk om te voet te volgen.

Sevilla in één dag: de ochtend

We beginnen de dag in Sevilla vroeg in de ochtend. Voor het ochtendprogramma staan de volgende bezienswaardigheden op de planning:

 • Plaza de España
 • Parque de María Luisa
 • De Kathedraal van Sevilla en de Giralda
 • Het koninklijke paleis: Real Alcázar

Na de e-step te hebben gepakt is het tijd om te rijden naar Plaza de España. Plaza de España is vanaf 08.00 geopend en daarom de perfecte bezienswaardigheid in Sevilla om mee te beginnen. Daarnaast is het om 08.00 nog lekker rustig.

Sevilla bezoeken in een dag - Begin bij Plaza de Espana

Plaza de España is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla. Het halvemaanvormige gebouw en het aangrenzende plein zijn gebouwd ter ere van de Iberische-Amerikaanse tentoonstelling uit 1929. Voor het bouwwerk op Plaza de España vind je 52 fresco’s, welke staan voor de provincies van Spanje. De fresco’s zijn bekleed met Azulejo’s, typisch Andalousische tegeltjes.

Plaza de Espana - de fresco van Valencia

Vanuit Plaza de España kun je door het aangrenzende park Parque de María Luisa wandelen. In dit park vind je verschillende musea welke in indrukwekkende bouwstijlen zijn gebouwd.

In ongeveer 1 á 2 uur heb je zowel het plein als het park gezien. Tijd om de elektrische step er weer bij te pakken en door te rijden naar de volgende bezienswaardigheid van de ochtend: de Kathedraal van Sevilla en de Giralda.

Om de Kathedraal van Sevilla en de Giralda (de hoge toren naast de Kathedraal) in één dag te bezoeken samen met de andere bezienswaardigheden, is het aan te raden om van tevoren tickets te kopen. Wanneer je de tickets een aantal dagen van tevoren koopt kun je namelijk een tijdsslot kiezen.

Sevilla bezoeken in een dag - Giralda

De Kathedraal en de Giralda zijn vanaf 10:45 open. Je hebt ongeveer een uurtje nodig om zowel de toren te beklimmen als de Kathedraal van binnen te bekijken.

Vlak naast de Kathedraal en de Giralda bevindt zich Real Alcázar: het Koninklijke paleis van Sevilla. Ook voor Real Alcázar is het handig om van tevoren tickets te kopen. Zo hoef je niet zo lang in de rij te staan.

De tuinen van Real Alcazar, Sevilla

Real Alcázar is groot en er valt veel te zien. De grote tuinen, indrukwekkende binnenplaatsen en mooie vertrekken: alles is gebouwd in verschillende bouwstijlen en in verschillende tijden. Real Alcázar heeft dan ook een imposante geschiedenis.

Zelfs wanneer je maar één dag hebt in Sevilla, raden we echt aan om het koninklijke paleis niet over te slaan. Het is majestueus en een absoluut toppunt van je bezoek aan Sevilla.

Je zult ongeveer 3 uur kwijt zijn om alles te bekijken.

Sevilla in één dag: de middag

Inmiddels is de middag aangebroken tijdens onze dag in Sevilla. Tijd om te lunchen. Het plein tussen Real Alcazar en de Kathedraal (Plaza del Triunfo) is een van de drukst bezochte pleinen van Sevilla.

Vlakbij dit plein bevindt zich de straat ‘C. Mateos Gago’. Je vindt in deze drukke straat verschillende lunchtentjes. Je zult waarschijnlijk even moeten zoeken naar een een plekje op een van de terrassen, maar het is de moeite waard.

Sevilla bezoeken in een dag - Sla een lunchtentjes niet over voor heerlijke tapa

Na een hemelse Spaanse lunch met tapas is het tijd om de rest van Sevilla te ontdekken. In de middag staan de volgende bezienswaardigheden op de planning:

 • Torre del Oro
 • Plaza de Torros
 • Plaza del Cabildo
 • Iglesia Colegial del Divino Salvador

We springen na de lunch weer op de elektrische step en rijden door naar de eerste bezienswaardigheid van de middag: Torre de Oro. Torre del Oro is een vestigingstoren uit de 13e eeuw. Deze vestigingstoren is gebouwd om Real Alcázar te kunnen verdedigen.

Torre del Oro Sevilla

In de toren bevindt zich een maritiem museum. Je zou hem kunnen bezoeken, maar het is niet heel bijzonder. Indien je maar één dag in Sevilla hebt zouden wij aanraden om hem over te slaan.

Vanaf Torre del Oro rijden we door naar Plaza de Torros: de stierengevecht arena van Sevilla. Je kunt een bezoek brengen aan de arena en het is ook zeker bijzonder om te zien. Je zou hier dan ongeveer een uurtje aan kwijt zijn. Wij hebben dit zelf niet gedaan, omdat we al eerder de arena van Ronda hebben bezocht.

Vanaf hier steppen we door naar Plaza del Cabildo. Dit kleine halfronde plein wordt vaak niet opgemerkt door toeristen, dus daarom is het extra leuk om hier een bezoek aan te brengen. Het prachtig versierde plein met marmeren details is omgeven door kleine winkeltjes.

Sevilla in een dag - Plaza de Cabildo

Na een paar mooie foto’s te hebben geschoten is het tijd om door te steppen naar onze laatste bestemming van de middag: Iglesia Colegial del Divino Salvador. Deze kerk wordt ook wel de verlosserskerk genoemd. Met je toegangsticket van de Kathedraal kun je deze kerk gratis bezoeken. Na de Kathedraal is dit namelijk de belangrijkste kerk van Sevilla.

Op de plaats van de kerk stond vroeger een Moorse Moskee en daarvoor een Romeinse basiliek. De Moskee is afgebroken en het idee was om op dezelfde plaats een kerk de bouwen. Tijdens de bouw stortte de kerk echter in. Daarna is ervoor gekozen om de kerk te verstevigen met grote stenen pilaren, welke je nog steeds ziet in de kerk zelf.

Sevilla in één dag: de avond

Nu de avond is aangebroken is het weer bijna tijd voor het avondmaal. In Sevilla zijn veel restaurants pas vanaf 20.00 open. Houd daar dus rekening mee.

Na het avondeten staat er nog maar één bezienswaardigheid op de planning. De rest van de avond kun je gebruiken om te genieten van een koude cerveza.

Metropol Parasol Sevilla - Setas de Seville

Een van de leukste activiteiten voor in de avond vind je op Setas de Sevilla. Op dit plein in het oudere deel van Sevilla staat namelijk de Metropol Parasol: een groot houten bouwwerk. Dit bouwwerk is gebouwd door een Duitse Architect om het plein meer leven in te blazen, en dat is gelukt!

Metropol Parasol in de avond (Sevilla)

De Metropol Parasol wordt in de avond mooi verlicht. Tot middernacht kun je een kaartje kopen om over de Metropol Parasol te wandelen. Vanaf hier heb je in de avond een fraai uitzicht over de stad en kun je genieten van het prachtige lichtspel en de betoverende muziek.

Heb je een stedentrip naar Sevilla geboekt en langer dan één dag de tijd? Zorg dan dat je het maximale uit Sevilla en haar omgeving haalt. Wij gingen je voor en hebben handige tips voor je. Zo weet je zeker dat je niets mist van deze prachtige Spaanse stad.

Onderwerpen

 • Ochtendprogramma
 • Middagprogramma
 • Avondprogramma