Italiƫ: het land van liefde, heerlijk eten, bruisende steden, idyllische dorpjes en natuurlijk de fantastische natuur. Italiƫ is het land waar wij verliefd op zijn geworden. Wil je hetzelfde gevoel als ons ervaren? Trek er dan op uit met de handige tips en routes die je in deze blog vindt. Samen ontdekken we de mooiste plekken in Italiƫ!

Reis je naar of door Noord-Italiƫ?

Noord-Italiƫ is ontzettend veelzijdig. Je kunt hier heerlijk tot rust komen aan het Gardameer, op avontuur in de Dolomieten, jezelf rondeten in de omgeving rondom Turijn of bezoek een van de vele culturele steden. In de blogs hieronder nemen we je graag mee naar de mooiste plekken van Noord-Italiƫ.

Op reis naar het midden van Italiƫ?

Wanneer men naar het midden van Italiƫ afreist, is dat vooral naar Toscane. We kunnen ze natuurlijk geen ongelijk geven, want Toscane is meer dan prachtig. De uitgestrekte velden, heerlijke wijnen en de fijne sfeer die er hangt maken het plaatje compleet. Wij zijn verliefd! Vergeet je niet onderstaande plekken te bezoeken wanneer je naar het midden van Italiƫ reist?

Florence in Ć©Ć©n dag

Florence is een van de mooiste steden in het midden van Italiƫ. Ben je in de buurt maar heb je niet veel tijd? Zorg dan dat je deze hoogtepunten in ƩƩn (mid)dag ziet. We nemen je mee op reis langs de Ponte Vecchio, Piazza della Signoria en natuurlijk de Cattedrale di Santa Maria del Fiore.

Reis met ons mee naar Zuid-Italiƫ

Een reis naar Italiƫ is niet compleet als je het zuiden niet hebt bezocht. De indrukwekkende en kleurrijke Amalfikust, Salerno of bijvoorbeeld Napels. We nemen je graag mee op reis naar dit mooie en indrukwekkende deel van Italiƫ.

Wij reden van Noord naar Zuid-Italiƫ in 1 week

Het klinkt absurd; zo veel mogelijk van Italiƫ zien in ƩƩn week tijd. Wij deden het! Een auto gehuurd in Bergamo en hop, een prachtige rit maken rondom het Gardameer, door naar Verona, Cinque Terre, Florence, Pisa en verder naar het zuiden om de Amalfikust te bezoeken. En dat is niet eens alles wat we hebben gezien tijdens onze reis door Italiƫ. Benieuwd naar ons complete avontuur? Je checkt 'm hieronder.