Wat te doen op een regenachtige dag in sevilla?

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar ook in het zonovergoten Sevilla kan er een flinke bui vallen. Zo ook tijdens onze stedentrip aan het einde van februari. Veel activiteiten van Sevilla bevinden zich buiten, maar er is ook meer dan genoeg binnen te doen! Onze 7 binnen tips voor een regenachtige dag in Sevilla vind je hieronder.

 

1. Bezoek tijdens een regenbui de Kathedraal van Sevilla

Jezelf een uurtje of meer bezighouden met een indrukwekkende binnen activiteit? Bezoek de Kathedraal van Sevilla en de Giralda (toren). Gelijk bij de ingang van de Kathedraal kun je als eerste de Giralda inlopen. De Giralda is de grote toren die naast de Kathedraal staat. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Sevilla.

Vervolgens kun je weer naar beneden wandelen en jezelf lang vermaken in de grote kathedraal. In de kathedraal vind je onder andere de graftombe van Christoffel Columbus, een van de bekendste ontdekkingsreizigers.

Bezoek de Kathedraal van Sevilla op een regenachtige dag

De kathedraal zelf is erg indrukwekkend. Je vindt verschillende kapellen met prachtige grote orgels, kunststukken en bijzondere details.

In de Kathedraal van Sevilla kun je op een regenachtige dag de details en de kunststukken ontdekken

Een paar weetjes over de Kathedraal van Sevilla

  • De kathedraal heeft officieel de naam Catedral de Santa María de la Sede.
  • Op de plaats van de kathedraal stond vroeger een Moorse Moskee. Op de plaats van de Moskee is de kathedraal gebouwd. De Giralda hebben ze we laten staan.
  • De kathedraal is van binnen 127 meter lang, 43 meter hoog en 83 meter breed!

Tip: Je kunt de tickets van tevoren online bestellen of ter plaatse. Tijdens een regenbui is het natuurlijk handig om van tevoren je tickets te bestellen. Het ticketloket zit namelijk niet in de kathedraal zelf, maar op een paar minuten wandelen.

2. Bezoek de Iglesia Colegial del Divino Salvador

De Verlosserskerk is na de grote Kathedraal van Sevilla de belangrijkste kerk van Sevilla. De officiële naam van de kerk is Iglesia Colegial del Divino Salvador.

Tip: Met je toegangspas van de Kathedraal van Sevilla heb je tot de Verlosserskerk gratis toegang. Zorg dus dat je eerst de Kathedraal bezoekt.

Op de plaats van de Verlosserskerk stond in de Romeinse tijd een basiliek en in de Moorse tijd een moskee. De moskee is afgebroken om op dezelfde plaats een kerk te bouwen. Tijdens de bouw stortte de kerk echter in. Daarna is gekozen om van stevige stenen constructiepalen gebruik te maken, welke je ziet in de kerk.

3. Breng een bezoek aan het Archeologische museum van Sevilla

Het Archeologische museum, ook wel in het Spaans Museo Arqueológico genoemd, is een museum dat ligt in het María Luisa park nabij Plaza de España. Het museum is in 1929 gebouwd, samen met de rest van de omliggende bouwwerken voor de Iberische-Amerikaanse tentoonstelling.

In het museum vind je meer dan 60.000 kunststukken.

4. Bezoek het museum voor volkskunst en -gebruiken

Het museum voor volkskunsten en -gebruiken, ook wel het Museo de Artes y Costumbres Populares de Sevilla genoemd, bevindt zich ook in het María Luisa park. Dit museum vind je tegenover het Archeologische museum. Perfect om ze tijdens een regenachtige dag te bezoeken, je hoeft alleen maar een klein stukje over te steken.

museo de artes y costumbres populares

Het museum bestaat uit verschillende verdiepingen. Op de begane grond en in de kelder vind je de kunststukken van het museum. De eerste verdieping is momenteel gesloten omdat hier verbouwd wordt voor een nieuw deel van het museum.

5. Romeinse en Moorse ruïnes zien? Die vind je in het Antiquarium

Onder de Metropool Parasol (Setas de Sevillas) vind je het Antiquarium. Vroeger werd op het plein bij de Metropool Parasol een markt gehouden. Er werd toen besloten dat het plein een andere bestemming moest krijgen, namelijk dat van een parkeergarage.

Onder de Metropol Parasol kun je op een regenachtige dag het Antiquarium bezoeken

Bij deze plannen en opgravingen werden Romeinse en Moorse ruïnes gevonden. Hierdoor werd bepaald dat het plein geen parkeergarage moest worden en werd er een ontwerpwedstrijd gehouden. Het plein in de oude wijk moest namelijk nieuw leven in worden geblazen.

Uiteindelijk heeft een Duitse architect gewonnen en werd de houten Metropool Parasol gebouwd. Hoewel het bezoeken van het bouwwerk meer een activiteit is voor goed weer, kun je het Antiquarium – wat zich onder het plein bevindt – prima bezoeken met slecht weer.

De ruimte is meer dan 4.000 m2 groot en je vindt hier een museum en diverse opgravingen welke je kunt bekijken.

6. Het interactieve museum; Pabellon de la Navigacion

Ben je met kinderen op pad in Sevilla en zoek je een leuke binnen activiteit? Breng dan een bezoek aan het interactieve maritiem museum Pabellon de la Navigacion. Bij dit museum is een uitkijktoren, de Schindler toren, waar je ook toegang tot hebt tot 13:00. Vanaf de top van de toren heb je een mooi uitzicht over Sevilla.

Breng ook een bezoek aan het maritiem museum Pabellon de la Navigacion

Overigens, dit museum is ook leuk voor volwassenen om te bezoeken.

7. Bewonder kunststukken is het museum voor schone kunsten

Het museum voor schone kunsten, ook wel het Museo de Bellas Artes de Sevilla genoemd, is een museum met kunstwerken uit de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Het museum wordt gehuisvest in een oud klooster.

De perfecte binnen activiteit in Sevilla om droog bij rond te dwalen.

Schijnt de zon in Sevilla? Dan kun je nog veel leukere dingen doen!
We hebben je verteld wat je kunt doen op een regenachtige dag in Sevilla, maar daar kom je natuurlijk niet alleen voor. Wat je allemaal in Sevilla kunt doen op een zonnige dag is veel leuker. Je leest alles over Sevilla hier.

Onderwerpen

  • Kathedraal van Sevilla
  • Verlosserskerk
  • Archeologisch museum
  • Museum volkskunsten en -gebruiken
  • Romeinse en Moorse ruïnes
  • Pabellon de la Navigacion
  • Museum voor schone kunsten