7x de leukste attractieparken in europa voor een dagje weg

De zomer staat voor de deur en het wordt weer eens tijd voor een leuk dagje weg. En wat is er nu leuker dan een dag besteden in een van de beste Europese attractieparken? Wij hebben voor jou onze top 7 favoriete attractieparken uit Europa op een rij gezet. Waar ben jij allemaal al geweest?

1. Dagje weg naar Phantasialand

Oké, een van onze absolute favoriete attractieparken voor een dagje weg is Phantasialand. Dit attractiepark ligt net over de grens in Duitsland, onder de rook van Keulen.

Phantasialand is een attraciepark voor zowel jong als oud. Voor de jongere generaties vind je hier tal van rustige attracties, waaronder de botsautootjes en een klein reuzenrad.

Taron - Phantasialand - Photocredits raphael-renter

Voor de ouderen – lees boven 1,40 meter – vind je hier veel gavere attracties. Houd je van snelheid en ben je niet bang voor een beetje adrenaline? Ga in de snelste multilaunch achtbaan van de wereld: de Taron en behaal hierin een topsnelheid van 117 km per uur. Of vlieg mee in F.L.Y. Een attractie waarin je zittend begint, maar de reis op je buik vervolgt. Je weet niet wat je meemaakt!

Wist je dit over Phantasialand?

Wist je dat van 1987 tot 1995 twee witte tijgers te bewonderen waren in dit Europese attractiepark? Siegfried en Roy schonken de twee tijgers aan het attractiepark ter ere van het 20-jarige bestaan. Voor de tijgers werd speciaal een verblijft gebouwd.

Ticketprijzen Phantasialand

 • Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee
 • Kinderen 4-11 jaar: €47,00
 • Volwassenen vanaf 12 jaar: €57,00

2. Heel Europa in één park: Europa-Park

We blijven voor dit attractiepark ook bij onze Oosterburen. In het zuiden van Duitsland, onder Stuttgart, ligt Europa-Park.

In Europa-Park beleef je heel Europa in één dag. Ook hier kun je jezelf met jonge kinderen goed vermaken. Voor de ouderen onder ons die van avontuur houden, is er ook genoeg te beleven.

Attractiepark voor dagje weg - Europa-park in Duitsland

Je moet wel een stuk rijden voor dit Duitse attractiepark, waardoor je het niet zo snel voor één dag bezoeken zou doen. Je bent namelijk al snel een uur of 6 kwijt aan reistijd. Gelukkig ligt er naast het attractiepark een camping, zodat je dicht in de buurt kunt overnachten. Daarnaast heeft het attractiepark 6 themahotels.

Geloof ons, dit attractiepark is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Ticketprijzen Europa-Park

 • Kinderen onder 3 jaar mogen gratis naar binnen
 • Kinderen tussen 3 – 11: €47,00 – €53,50
 • Volwassenen vanaf 12: €55,00 – €62,00

3. Een dagje weg naar de Efteling

Een dagje weg in Europa kun je ook veel dichter bij huis zoeken: de Efteling in Kaatsheuvel. Iedereen is waarschijnlijk wel eens (of meerdere keren) in het drukst bezochte attractiepark van Nederland geweest.

De Efteling is een attractiepark met een lange geschiedenis. Zo is de Efteling in 1935 ontstaan als een sportpark, opgericht door een Priester en een Kapelaan. In de jaren die volgden breidde de Efteling steeds verder uit. In 1950 werd Stichting natuurpark de Efteling opgericht met als doel de lichamelijke ontwikkeling en ontspanning van de inwoners van Loon op Zand te bevorderen. In 1952 volgde de opening van het Sprookjesbos. In de jaren erna kwamen er steeds meer attracties en activiteiten bij, waardoor het attractiepark momenteel is uitgegroeid tot het park dat we nu kennen.

Ga op avontuur in de Baron, Efteling. Photocredits remy-gieling

In de Efteling kan zowel jong als oud uren lang blijven ronddwalen. Voor de kleinste onder ons is er het sprookjesbos met de bijbehorende attracties. Voor iedereen die wat meer avontuur zoekt zal eerder in de rij staan voor de Baron, de Python, Joris en de draak of de Vliegende Hollander.

Ticketprijzen Efteling

 • Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee naar binnen
 • Iedereen vanaf 4 jaar: €38,00 – €46,00
 • Een zomeravond bezoek: €25,00

4. Onder de rook van Londen: Thrope Park

Ben je in (de buurt van) Londen? Dan is dit het perfecte dagje weg: een bezoek aan Thorpe park. Dit attractiepark staat bekend als het meest spannende attractiepark van de UK. En misschien zelfs wel van Europa.

Dagje weg in Europa - Thrope Park

In dit attractiepark worden jaarlijks nieuwe achtbanen gebouwd. Zo staat hier ook de The Swarm. Dit is Europa’s grootste vleugelachtbaan met een val naar achteren. Ook vind je in dit attractiepark de snelste achtbaan uit de UK: Stealth. Durf jij het aan?

Ticketprijzen Thrope Park

 • Online dagticket: +/- €43,00
 • Online tweedaagse ticket: +/- €66,00

5. Het beroemdste Europese attractiepark: Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is het meest bezochte en beroemdste attractiepark van Europa. Per jaar zijn in dit park tussen de 9 en 10 miljoen bezoekers te vinden. Ter vergelijking, de Efteling heeft jaarlijks +/- 3 miljoen bezoekers.

In 1992 werd Disneyland Parijs geopend, onder de naam Euro Disney. Toen bestond het attractiepark uit één park: Euro Disneyland (nu Disneyland). Het tweede park werd 10 jaar later geopend, in 2002. Dit park ken je als het Walt Disney Studios Park.

Ga een dagje weg naar Disneyland Parijs

In Disneyland Parijs kun je jezelf prima twee dagen vermaken. Zeker gezien de lange wachtrijen waar je soms in terecht komt. Heb je wat budget over? Dan raden we echt aan om gebruik te maken van de fastpasses. Je kunt zo sneller door de wachtrijen en in meer attracties gedurende de dag.

Ticketprijzen Disneyland Parijs

 • Kinderen van 3-11 jaar: het staat niet heel duidelijk op de website weergegeven, omdat je kinderen niet apart kunt selecteren. Afhankelijk van de hoeveelheid parken die je wilt bezoeken, de datum dat je wilt gaan en het aantal dagen, gaan kinderen mee vanaf €52,00.
 • 1 park voor iedereen vanaf 12 jaar: €56,00.
 • 2 parken voor iedereen vanaf 12 jaar: vanaf €59,00 (afhankelijk van hoeveel dagen je gaat).

6. Dagje weg naar Walibi België

Een dagje weg in Europa hoeft niet al te ver te zijn. Ga een dag naar het attractiepark Walibi in België. Walibi België is het perfecte attractiepark voor een gezellig dagje weg met het hele gezin. Voor kinderen vind je in dit attractiepark 16 attracties. Voor iedereen boven 1,20 meter is er nog veel meer te beleven.

Dagje weg naar Walibi, België

In 1975 is het Europese attractiepark opgericht. Er stonden toen een paar kermisattracties en een waterski-attractie. Walibi was het eerste Europese attractiepark waarbij je voor één prijs alle attracties onbeperkt kon bezoeken. Bij andere parken betaalde je per rit. Na vele jaarlijkse successen kon het attractiepark verder uitbreiden.

Net zoals Phantasialand had ook Walibi dieren in het park. Twee dolfijnen, Floppy en Daisy, verbleven hier van 1977 tot 1984.

Toen het park uiteindelijk in 2001 werd overgenomen, kreeg het de naam Six Flags Belgium. Bij een andere overname in 2005 werd de naam weer terugveranderd.

Ticketprijzen Walibi België

 • Iedereen onder 1,00 m mag gratis naar binnen
 • Iedereen tussen 1,00 en 1,40 m: €40,00
 • Iedereen boven 1,40 m: €45,00

7. Een dagje weg naar Gardaland

Het Gardameer is een van de meest favoriete Europese vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Als je bij het Gardameer bent, is een dagje weg naar Gardaland een absolute must.

Gardaland is het grootste en drukst bezochte attractiepark van Italië. In totaal heeft het park meer dan 50 attracties, waardoor je jezelf hier prima een goede dag kunt vermaken.

Ga een dagje weg in Italie naar Gardaland

In Gardaland heb je voor jong en oud leuke attracties. Neem je kinderen mee naar Peppa Pig Land, een relatief nieuw (2018) themagebied van het attractiepark. Ben je ouder en houd je van snelheid? Dan is de langste divecoaster van Europa wat voor jou: Oblivion.

Ticketprijzen Gardaland

 • Kinderen onder 10 jaar: €44,00
 • Iedereen vanaf 10 jaar: €48,00

Onderwerpen

 • Phantasialand, Duitsland
 • Europa-Park, Duitsland
 • Efteling, Nederland
 • Thrope Park, Engeland
 • Disneyland, Frankrijk
 • Walibi, België
 • Gardaland, Italië