Route langs de 7 mooiste uitzichtspunten van Lissabon

Lissabon, de zonnige hoofdstad van Portugal. Als je wel eens in Lissabon bent geweest weet je dat deze stad meer verticaal dan horizontaal ligt. Behalve goed getrainde benen levert dit ook nog een ander voordeel op: de meest indrukwekkende uitzichtpunten. Wil je niets missen van de mooie uitzichten over Lissabon? Volg dan onze wandelroute langs de 7 mooiste uitzichtpunten.

Wandelroute uitzichtpunten Lissabon

Trek je wandelschoenen maar aan en laten we gaan! Als je in de zwarte balk links van de kaart hieronder klikt, zie je de exacte locatie van alle uitzichtpunten. Je kunt deze kaart ook openen in Google Maps, zodat je nog eenvoudiger door de stad kunt navigeren.

  Uitzichtpunt 1: Miradouro de Santa Luzia

  Dit is misschien wel het mooiste en meest idyllische uitzichtpunt van Lissabon: Miradouro de Santa Luzia. Of zoals mijn vriendin het noemde: het mamma mia uitzichtpunt.

  Miradouro de Santa Luzia
  Miradouro de Santa Luzia - uitzichtspunt Lissabon

  De blauwe Portugese azuljo’s, paarse Bougainvillea en het schattige fonteintje. Dit fotopunt heeft alle ingrediënten voor een Instagram-waardige post. Als je vroeg in de ochtend naar dit uitzichtpunt gaat is er niemand om je heen én kun je in alle rust genieten van een mooie opkomende zon. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een goed uitzicht over de lagergelegen wijk Alfama.

  Uitzichtpunt 2: Miradouro das Portas do Sol

  Vanaf het eerste uitzichtpunt loop je zo door naar naar het volgende uitzichtpunt: Miradouro das Portas do Sol.

  Lissabon uitzichtpunt - Photocredits lisha-riabinina

  Net zoals bij het eerdere uitzichtpunt heb je vanaf hier ook een spectaculair uitzicht over de rode daken van de wijk Alfama. Zeker ’s avonds vind je hier veel mensen die aan het genieten zijn van het uitzicht over de wijk. Gezelligheid gegarandeerd!

  Uitzichtpunt 3: Miradouro do Castelo de São Jorge

  Een van de uitzichtpunten waarbij je het meeste van Lissabon ziet vind je bij het kasteel bovenop de heuvel: Castelo de São Jorge. Het kasteel ligt op de hoogste heuvel van de stad, waardoor dit een van de beste panorama punten is.

  Uitzichtpunt Castelo Sao Jorge - Photocredits sandra-grunewald

  Vanaf hier geniet je niet alleen het adembenemende uitzicht over de stad en de Taag, maar je kunt ook genieten van een prachtige zonsondergang. Een absolute must-see!

  Uitzichtpunt 4: Santa Justa-lift

  Deze populaire toeristische attractie biedt ook ’s avonds een prachtig uitzicht over de stad en de winkelstraten. Misschien is het wel beter dan overdag, omdat overdag de Santa Justa-lift overspoeld wordt door toeristen.

  Elevador Santa Justa - neem overdag de lift omhoog in Lissabon
  Elevador Santa Justa - je kunt de top van de lift ook s avonds bezoeken via het aangrenzende Carmoplein

  Als ’s avonds de lift gesloten is en je toch bovenop wilt komen, wandel dan naar het Carmoklooster. Loop door de straat langs de ruïne en je komt zo uit bij het platform naar de lift.

  Uitzichtpunt 5: Miradouro de São Pedro de Alcântara

  Een van de leukste uitzichtpunten om ’s avonds van te genieten: Miradouro de São Pedro de Alcântara. Dit uitzichtpunt bevindt zich in een parkje met een verlichte fontein.

  Lissabon in de avond - uitzichtpunt

  Waarom dit ’s avonds een van de leukste uitzichtpunten is? Geniet van een heerlijk port van Miradouro en laat het adembenemende verlichte uitzicht over de stad en de Taag de rest van het werk doen.

  Uitzichtpunt 6: Park Rooftop

  Al sippend aan een cocktail genieten van het moois dat Lissabon te bieden heeft? Ga dan naar de bar Park Rooftop!

  Cocktails drinken in Lissabon - Photocredits vlady-nykulyak

  Deze rooftopbar bevindt zich bovenop een parkeergarage. Je dient dan ook eerst de parkeergarage door te lopen, voor je hier naar binnen kunt. Je ziet vanaf de rooftopbar de wijk Cais do Sodre, de bekende rode brug de Ponte 25 de Abril en de Taag.

  Uitzichtpunt 7: Observation Deck Park Eduardo VII

  Vlakbij het centrum van Lissabon vind je het laatste uitzichtpunt uit onze lijst: Observation Deck Park Eduardo VII.

  Lissabon - Observation Deck Park Eduardo VII

  Als je bovenaan het park staat, met de grote Portugese vlag wapperend achter je, kun je voorbij het standbeeld Marquis van Pombal en het Avenida da Liberdade kijken, over de oude wijken van de stad en de Taag.

  Ontdek meer van Lissabon

  Meer zien van Lissabon? Ontdek wat wij allemaal in een weekend hebben gedaan in onze blog ‘Weekend Lissabon: 11x wat te doen en zien in deze kleurrijke stad‘.

  Onderwerpen

  • De Santa Luzia
  • Das Portas do Sol
  • Do Castelo de São Jorge
  • Santa Justa-lift
  • De São Pedro de Alcântara
  • Park Rooftop
  • Observation Deck Park Eduardo VII