Paklijst stedentrip: vergeet niets!

Ga je binnenkort een stedentrip maken? Leuk! Het is natuurlijk belangrijk om je reis zo goed mogelijk voor te bereiden, want spullen mee op reis vergeten te nemen is vervelend. Wij hebben voor jou een handige inpaklijst gemaakt met de spullen die je écht niet mag vergeten. Ook vind je handige tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken en vertellen wij je hoe je met zo min mogelijk kleding zo veel mogelijk outfits kunt samenstellen. Alles dus om de voorbereidingen van je stedentrip zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De paklijst voor je stedentrip

Wanneer je een stedentrip maakt, wil je dit natuurlijk wel zo zorgeloos mogelijk doen. Hieronder onze top 25 van spullen die je niet mag vergeten. Je zult waarschijnlijk zelf hier een aanvulling op hebben, maar zo heb je in ieder geval een goede basis. Een goed begin is het halve werk zullen we maar denken.

De 25 musthaves voor je paklijst zijn:

 1. Paspoort of ID-kaart: Let op dat deze minimaal nog 6 maanden geldig moet zijn voor je vertrek.
 2. Vliegtickets en andere reisdocumenten: Het is altijd fijn om je reisdocumenten, zoals je vliegtickets, uitgeprint bij je te hebben. Je zal maar net zien dat je telefoon het begeeft.
 3. Pinpas en/of creditcard: Zorg dat deze zijn geactiveerd voor het land van je bestemming.
 4. Cash geld: In veel Europese landen is het gebruikelijk om met cash geld te betalen. Bijvoorbeeld in kleine restaurants, winkeltjes of bij een lokaal museum.
 5. Paracetamol
 6. Overige medicijnen/de pil
 7. Pleisters/een klein EHBO-setje
 8. Oplader van je smartphone
 9. Powerbank met oplader: Niet iedere powerbank mag mee het vliegtuig in. Het kan zijn dat jouw powerbank te veel vermogen heeft om mee te nemen. Controleer van tevoren goed de voorwaarden bij je vliegmaatschappij.
 10. Muziekoortjes voor in het vliegtuig: Vlieg je wat verder voor je stedentrip en wil je een film kijken in het vliegtuig met je eigen oortjes? Houd er dan rekening mee dat de aansluiting van het vliegtuig een AUX-aansluiting is. Hier passen nieuwere iPhone oortjes niet meer standaard in.
 11. 10x kleine hervulbare flesjes van maximaal 100ML: Je mag maximaal 1 liter vloeibare stoffen meenemen in je handbagage, verdeeld over 10 verpakkingen.
 12. Doorzichtige hersluitbare zak waar je de vloeistoffen in mag doen: Eén tip vanuit ons: koop de hersluitbare zakken bij de IKEA. Deze zijn niet 1, maar 1.2 liter. Hier passen de flesjes net wat beter in, zonder dat de zak te groot is.
 13. Camera met toebehoren
 14. Rugtas voor overdag
 15. Zonnebril
 16. Zonnebrand
 17. Make-up
 18. Borstel of kam
 19. Haarlak, gel of mouse
 20. Krultang/stijltang
 21. Ondergoed en sokken: Ondergoed en sokken kun je nooit genoeg bij je hebben. Neem altijd een aantal paar extra mee.
 22. Zwemkleding
 23. Pyjama/lekkere comfi kleding voor ’s avonds
 24. Kleding voor overdag
 25. Losse (plastic) tas voor je vuile was: Zo hoef je jouw gebruikte kleding niet bij je schone kleding te stoppen. Natuurlijk fijn als je na die intense hike helemaal bezweet weer in de hotelkamer aankomt en je schone kleding aan wil doen.

Hoeveel kleding moet je meenemen op een stedentrip?

Als we ergens een hekel aan hebben, is het natuurlijk aan sjouwen van onnodige spullen. Het zwaarste in je koffer zal ongetwijfeld je kleding zijn.

Hoeveel kleding je uiteindelijk mee wil nemen ligt natuurlijk aan de duur van je stedentrip en de bestemming. Heb je dikke, warme kleding nodig of vooral luchtige zomerkleding? Hoe is de temperatuur overdag en hoe is het ’s nachts?

Begin eerst bij de broeken die je mee wil nemen, want dit zal de meeste ruimte in je handbagage koffer innemen. Je hebt één broek aan in het vliegtuig, dus heb je nog ruimte voor één of twee extra broeken. Deze broeken kun je prima combineren met iedere dag een ander schoon T-shirt. Met een trui kun je natuurlijk ook meerdere dagen doen, dus hier hoef je er maar één of twee van mee te nemen. Leg alles op bed wat je mee wil nemen en probeer het met elkaar te combineren. Wanneer je een broek hebt waar 3 shirts leuk op staan, heb je in ieder geval voor 3 dagen alvast een outfit compleet.

Schoenen nemen ook veel ruimte in, dus trek de schoenen aan waarvan je denkt dat je er je hele stedentrip op kunt lopen. Idealiter zijn dat sneakers. Op goede sneakers kun je kilometers wandelen zonder dat je zere voeten krijgt. Wanneer het warm is op je bestemming kun je slippers of sandalen in je koffer tussen de kleding stoppen.

Hoe pak je een handbagage koffer voor je stedentrip in?

Oké, alle spullen liggen klaar om ingepakt te worden, maar je handbagage koffer is te klein. Wat nu?

Om je kleding zo netjes mogelijk te houden én om zo veel mogelijk kleding in je koffer te kunnen stoppen is het handig om je kleding op te rollen. Wanneer je kleding oprolt neemt het minder ruimte in beslag en zal het minder kreuken.

Zoals in het meeneemlijstje ook al is aangegeven, mag je alleen vloeibare stoffen in een verpakking van maximaal 100ML meenemen. Neem je toch meer mee? Dan gooien ze dit bij de douane op het vliegveld – zonder pardon – weg. Ook al heb je het nog niet geopend.

Om ruimte en gewicht te besparen, kun je bijvoorbeeld ook crèmes in kleinere potjes stoppen. Je heb hoogstwaarschijnlijk geen 50ML dagcrème in een zwaar glazen potje nodig voor 5 dagen.

Vind meer handige tips voor je stedentrip!

Wil je nog meer uit je stedentrip halen? Op onze ‘Stedentrip‘ pagina vind je alle relevante artikelen. Van de meest luxe stedentrips tot de goedkoopste steden van Europa. Alles voor een onvergetelijke reis!

Onderwerpen

 • 25 musthaves voor je paklijst stedentrip
 • Hoeveel kleding moet je meenemen?
 • Hoe pak je het beste je koffer in?
 • Meer handige tips