Goedkope vlucht boeken? 7 tips waar je wat aan hebt

Heb je een toffe vakantie op het oog of wil je gewoon weten waar je goedkoop heen kunt vliegen? Betaal dan niet te veel! Met deze 7 handige tips kun je pas écht eenvoudig geld besparen. Ontdek hoe je altijd de goedkoopste vlucht kunt boeken. Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee?

 

Tip 1: Een goedkope vlucht boeken naar: bestemming onbekend

Staat de datum van je vakantie al vast, maar weet je nog niet zo goed waar je heen wilt vliegen? Het is dan een makkie om een goedkope vlucht te boeken! Hoe? Met Google Flights.

Goedkope vliegtickets boeken - doe het met onze 7 handige tips

Het boeken van goedkope vluchten met Google Flights werkt als volgt:

 • Vul je vertreklocatie in zoals Amsterdam (Schiphol), Rotterdam (The Hague) of Eindhoven (Airport).
 • Laat de bestemming “Waar wil je heen?” leeg.
 • Vul vervolgens de vertrek en terugkom data in en zoeken maar!

Je ziet een kaart met daarop alle bestemmingen waar je een retourtje naar kunt boeken op de gewenste data. Zoom in op de kaart om nog meer bestemmingen te zien. Probeer een van de andere vliegvelden in Nederland als vertreklocatie om te kijken of een andere luchthaven goedkoper is. Dat kan soms een hoop schelen!

Boek goedkope vliegticktes door heel Europa

Klik vervolgens op een bestemming en je ziet direct de goedkoopste vlucht met de maatschappij erbij staan. Wij vinden dit zelf een leuke manier om een vakantie te boeken, omdat je zo ook naar goedkopere en onbekendere bestemmingen kunt vliegen. Zo kozen wij op deze manier voor Madrid en voor Warschau.

Tip 2: Weet je de bestemming al, maar staat de datum nog niet vast?

Wil je heel graag naar die ene stad in Spanje, naar de Scandinavische landen of een enkeltje naar Zuid-Italië boeken? Dan kun je bij diverse luchtvaartmaatschappijen eenvoudig zien welke data in welke maanden het goedkoopste is.

Goedkope vlucht boeken - ga op andere data

Laten we met Transavia naar Alicante vliegen. In dit geval is de maandag die we hebben geselecteerd in mei het goedkoopste van die week. Daarnaast is het ook goedkoper om vroeg in de ochtend te vertrekken in plaats van later in de middag.

Goedkope vlucht boeken - bekijk het maandoverzicht

Als je flexibel bent in je data kun je ook op een ander moment vliegen in de maand. Zo is het op 8 of 10 mei weer een stukje goedkoper!

Tip 3: Stel een prijsalarm in om de goedkoopste vlucht te vinden

Wil je op de hoogte blijven van prijswijzigingen op de gewenste vlucht en data? Dan kun je bij meerdere websites een prijsalarm instellen. Zo kun je eenvoudig prijswijzigingen volgen. Worden de vliegtickets goedkoper? Dan is het tijd om toe te slaan!

Bij de volgende websites kun je een prijsalarm instellen:

Bij de meeste websites werkt het op eenzelfde manier. Hieronder hebben wij Skyscanner en Google Flights toegelicht.

Prijsalarm instellen bij Skyscanner

Bij Skyscanner kun je een prijsalarm instellen. Voer de vlucht in en de gewenste data en je ziet vanzelf de button met “Stel prijsalarm in” staan. Je vult dan vervolgens je e-mailadres in en je krijgt automatisch mailtjes met de goedkoopste vluchten.

Prijsalarm instellen Skyscanner

Prijsalarm instellen bij Google Flights

Bij Google Flights dien je ook eerst alles in te vullen voordat je het prijsalarm kunt instellen. Vul je vertreklocatie, aankomstlocatie en data in. Als je vervolgens op de kaart een van de vluchten aanklikt, zie je onderstaand scherm.

Prijsalarm instellen Google Flights

Als je bent ingelogd in je Google account en je vinkt de data aan achter “Prijzen volgen”, krijg je automatisch een e-mail met de goedkoopste vluchten.

Tip 4: Bespaar geld door een andere luchthaven te kiezen

Maakt het vliegveld je niet veel uit waar je vandaan vertrekt of waar je weer landt? Dan biedt dit ook de nodige flexibiliteit! Zo boekten wij voor onze rondreis door Italië onze heenvlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Milaan Bergamo. Terug vlogen we van Napels naar Eindhoven Airport.

Het enige nadeel is dat je niet met de auto naar het vliegveld kunt, maar gelukkig kom je met het openbaar vervoer al een heel eind.

Tip 5: Boek je vliegtickets niet last-minute

Goedkope vliegtickets vind je vaak niet last-minute. Vliegtickets zijn het duurste wanneer ze net online staan en wanneer ze bijna uitverkocht zijn. Probeer ongeveer 3 maanden van tevoren te boeken, ze zullen dan een stuk goedkoper zijn. Verder wordt er online beweerd dat het tussen de 8 en 2 maanden van tevoren het goedkoopste is. Ruim op tijd boeken dus!

Tip 6: Vind de goedkoopste vluchten in nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven, we worden er allemaal mee overspoeld. Om op de hoogte te blijven van de beste vliegdeals is het toch goed om ze te ontvangen. Zo weet je als een van de eerste welke acties er aankomen en welke bestemmingen de komende tijd goedkoper zijn om naartoe te vliegen.

Tip 7. Installeer de app van de vluchtmaatschappij

Een aanvulling op de nieuwsbrieven: installeer de app van de vluchtmaatschappij en schakel daarbij de pushnotificaties in. Zo heeft Ryanair bijvoorbeeld acties waarbij ze (nog steeds) spotgoedkope vluchten aanbieden. Deze goede deals wil je toch niet mislopen?

Meer geld besparen op je vakantie?

Maak je vakantie zo goedkoop mogelijk zonder in te leveren op de kwaliteit en het plezier. We hebben voor jou nog veel meer bespaar- en vakantietips op een rij gezet. Zo kun je eenvoudig geld besparen op je reis en overnachting.

Onderwerpen

 • Tip 1: bestemming onbekend
 • Tip 2: geen vaste datum
 • Tip 3: prijsalarmen
 • Tip 4: andere luchthaven
 • Tip 5: last minute? No way!
 • Tip 6: nieuwsbrieven
 • Tip 7: app
 • Bespaar meer geld